NL Surfteam

JAN_5402
Het NL surfteam in voorbereiding op de World Surfing Games 2016 in Biarritz. Foto: Jan Bijl

Van 2005 t/m 2018 ben ik betrokken geweest bij de Holland Surfing Association. In eerste instantie met de opbouw van de bond, opzetten van een wedstrijdstructuur, headjudging etc. Dit deden we met een mooie clubje surfvrienden: Hans v/d Broek, Stefan Koper, Jan Groenendijk en Ernst van Driel.

In 2007 ben ik mij bezig gaan houden met talentontwikkeling. Een aantal jaren heb ik talententeams getraind en gecoacht. Hoogtepunt waren de Eurojuniors in 2008 in Marokko met o.a. Kaspar Hamminga, Pascal v/d Mast en Erik Ringelberg.

In 2007 en 2009 heb ik NL Surfteam begeleid op twee Eurosurf. Hier zag ik een jonge Renz van Baalen rippen in Jersey.  En Yannick de Jager knap Portugezen en Fransozen verslaan in de 8e finales. Beide keren werden wij tiende van Europa.

JAN_7873
Focus bij Pascal v/d Mast. World Surfing Games 2017. Foto: Jan Bijl

Het hoogtepunt was de Eurosurf in 2015 in Marokko. Het team werd vierde van Europa. Een prestatie van formaat voor een klein surflandje. In 2017 deed het team voor het eerst in de historie mee aan de World Surfing Games in Biarritz. Zeer indrukwekkend ambiance en gigantisch hoog niveau.

Het laatste toernooi ,waar ik afscheid nam van de HSA en mijn bondscoachschap, was de World Surfing Games in 2018 in Japan. Ik kijk terug op een waardevolle periode vol met indrukwekkende en leerzame ervaringen.