Van binnen naar buiten

IMG_4288

Momenteel verblijf ik alleen in een blokhutje op de Veluwe, neergestreken na een stormachtig fietstochtje. Ik zit binnen. De wind raast over het houten dak, de bomen buigen, het kraakt en piept en op de achtergrond het album ‘Four & More’ van Miles Davis. Veel idyllischer moet het niet worden. 🙂

Een moment om naar buiten te brengen, dat ik mijn coachopleiding bij het Coachcenter succesvol van de week heb afgerond. Officieel ben ik nu Professional Coach!! 🙂 Na een intensief traject van 10 maanden doorlopen te hebben, kijk ik terug op een mooie tocht.

Hieronder wil ik een quote van Zwitser Carl Yung delen, de grondlegger van de analytische psychologie, die voor mij van toepassing is voor die tocht:

“Alles wat je buiten tegen komt is een uiting van wat je van binnen nog niet hebt verwerkt.”

Tijdens het traject stond ik veelvuldig stil bij zaken die mij persoonlijk raakte (onbewuste processen kwamen bovendrijven). Mede dankzij een hele fijne groep deelnemers en opleiders van het Coachcenter ben ik meer over mijzelf te weten gekomen. Voor mij zijn dit waardevolle ervaringen om als coach (en zeker als mens) mee te nemen.

In mijn essay schreef ik dit over mijn visie op het coachvak: 

Coachen gaat over delen. Delen zit in ieder mens, we kunnen niet zonder. Door te delen ontstaan verbinding. Dit hangt samen met mijn holistische kijk op het vak. Coachen gaat om meer dan persoonlijke ontwikkeling, het gaat over gezondheid en voeding, bewegen en spelen, rust en zingeving. Graag neem ik al die aspecten mee om de verbinding compleet te maken.”

Ik wil mijn opleiders Nanco, Heike en Emilie ontzettend bedanken voor de oprechte betrokkenheid, inspiratie en vakmanschap. Tevens wil ik alle deelnemers bedanken voor alle aandacht, oprechtheid en warmte. Nu is het tijd om buiten te spelen! Binnenkort meer op ruurdmosterd.nl en oertocht.nl over mijn coachplannen.