Bouwen

IMG_0225

Jarenlang was ik ervan overtuigt dat ik geen coach nodig zou hebben. Het ging allemaal prima, deed mijn ding. Vaak dacht ik dat andere wel een coach nodig hadden, als ik mensen zag struggelen. Je neemt toch alleen een coach bij een burn out of een crisis, was mijn overtuiging. 

Nu ben ik sinds zeven maanden een coachopleiding bij het Coachcenter aan het doen. Sinds de start ben ik er zeer enthousiast over. Het heeft mij veel gebracht op zowel persoonlijk als professioneel vlak. Een ding weet ik zeker, juist ik had een coach nodig. Haha. 

Ik zat vast in oude overtuigingen, kwam niet uit roestige patronen etc. Een daarvan was dat ik dacht alles zelf kan oplossen. Dat kende ik immers zo goed van mijzelf. Ik deelde mijn eigen shit niet of weinig. De kracht van de opleiding is dat ik mijn ongemak, pijnlijkheden onder ogen kon zien (no way back!), kon ervaren en delen. Hierin werd een stevig eigen fundament gelegd om op te bouwen naar 2.0 versie van mijzelf.

Dat bouwen, het ontwikkelen is iets waar ik voor wil gaan. Er komen een hoop mooie nieuwe ideeën boven sijpelen de laatste tijd. In de laatste module van de opleiding ging het over BMY, Business Model You. Een model die je kan helpen om waarden toe te voegen. Super interessant, en wat een mooi handvat kan zijn. Check hier een interessant artikel hierover: https://www.coachcenter.nl/business-model-you/ 

In 2020 heb ik de ambitie om als professioneel coach aan de slag te gaan. In januari neem ik een aantal dagen vrij, ga ik alleen oppad met een rugzak door de natuur ergens in Nederland. Kamperen, hiken, alleen zijn, reflecteren, mooie nieuwe plannen maken en gaan uitvoeren.  Ik laat de natuur zijn werk doen.