Eet lokaal, vers en uit het seizoen (en biologisch)

IMG_9045

Er is verhaal dat verteld moet worden. Een verhaal over Glyfosaat, een bestrijdingsmiddel. Misschien ken je het middel en de impact op het milieu al of wellicht is het nieuw voor je. Ik wist er wel iets vanaf, maar niet de enorme impact zoals besproken in deze podcast.  Het is een podcast van een van mijn grootste inspiratiebronnen Paul Chek.

Het bestrijdingsmiddel glyfosaat of ook wel roundup genoemd komt uit de landbouwindustrie en op de markt gebracht door Monsanto.  De gevolgen zijn al decennia zo bizar heftig voor de gezondheid en moeder aarde. Ik werd tijdens het beluisteren van de podcast boos en verdrietig van. Het maakte mij aan de andere kant ook strijdbaar om er op mijn manier iets aan te doen. Daarom deel ik dit verhaal en vertel ik in mijn werk als coach hierover.  Hieronder staat wat ik doe om een klein verschil te maken mbt voeding en het milieu. 

Ooit las ik een wijs (misschien het beste advies ooit over voeding!) advies over voeding van journalist Michael Pollan. Schrijver van een aantal prachtige boeken. Zijn pleidooi: Eet lokaal, vers en uit het seizoen. Sinds ik op die manier ben gaan leven, is mijn gezondheid drastisch verbeterd. Ik ben bewust dat ik daarbij niet alleen mijzelf help, maar ook een klein beetje de impact op de natuur en de lokale economie. Na het horen van de podcast is hieraan toegevoegd: zoveel mogelijk biologisch.

Mijn hoop is dat het bewustzijn groter wordt onder mensen om meer biologisch en lokaal te gaan eten. Check de mooie bedrijven zoals Odin, initiatieven zoals Lekker Nassuh in Den Haag. En ga eens een keer naar de de biologische markt, laat biologische pakket bezorgen of maak je eigen brandnetel -of frambozen thee. Eet of drink smakelijk!