Module 3

Drie modules van mijn opleiding Coaching & Leiderschap bij het Coachcenter zitten erop. Deze drie modules waren er op gericht om te weten waar je vandaan komt (jouw reis), wat is je conditionering, zelfbewustzijn en welke verantwoordelijkheden kun je pakken. Waar heb je invloed op? Een reis naar binnen over herkenbare oude wegen en door nieuwe gebieden.

Ik ben happy met deze opleiding, want het voelt als de juiste plek op het juiste moment in mijn leven. De laatste tijd heb ik nieuwe inzichten gekregen over mijn leven, mijn patronen. Een verrijking. Dit helpt mij in mijn werk en mijn persoonlijke leven.

De verhouding tot mijn eigen angsten en ongemak is veranderd. En dat scheelt zoveel. Het geeft meer automie en verantwoordelijkheid en minder conflict, slachtofferschap en projectie…  In plaats van zaken weg te duwen, ben ik mijn eigen shit aangegaan tijdens de opleiding.  Vanuit het lijf (door stilte en het ervaren van het hier en nu) kwamen gevoelens bovendrijven, en dit waren zeer emotionele ervaringen . ‘Het lijf wil gevoeld worden’, zegt Nanco Vrijland, oprichter van Coachcenter, vaak in de coachsessies. Minder in hoofd, meer in het lijf is het motto.

De volgende stap is om deze inzichten en ervaringen mee te nemen in coachsessies. De komende tijd ga ik starten met een aantal coachtrajecten. Hoe meer ik mij kan verbinden met mijzelf met wat er is, hoe meer ik mij kan connecten met de ander. Cruciaal in coaching. Ik kijk er erg naar uit om op die manier met mensen te gaan werken.

Een citaat die ik haalde uit een van de beste boeken die ik heb gelezen de laatste tijd:

‘Geweldloze communicatie helpt ons zodanig contact te maken met onszelf en de ander dat ons natuurlijk mededogen kan gaan stromen. Het wijst ons hoe we ons op een nieuwe manier kunnen uitdrukken en luisteren, door onze aandacht te richten op vier gebieden: wat we waarnemen, voelen, nodig hebben en zouden willen verzoeken om ons leven te verrijken.’

Marschall B. Rosenberg uit het boek Geweldloze Communicatie.