Weerstand

Vanuit weerstand, falen, vallen, ontstaat groei. Een stelling die aannemelijk klinkt. Of het nu gaat bij het aanleren van een beweging, het leren spelen van een instrument of het opgroeien in deze wereld. Vallen en opstaan, het leven.

Leven we we niet in een tijd waar mensen (en zeker kinderen) opgroeien met het idee dat het leven perfect moet zijn? Zie social media. Het idee dat moet het allemaal altijd zo van een leie dakje moet gaan? En dat wij ouders/verzorgers hier aan toegeven en de hobbels en obstakels vaak weghalen voor onze kinderen?

Gisteren was ik met grote interesse een onderwerp over de struggles van de  huidige generatie aan het beluisteren op Radio 1 (klik hier voor het fragment). Hierin werden statistieken genoemd van jongeren die ik behoorlijk zorgwekkend vond. Er is een toename onder jongeren op het gebied van zelfdoding, stoornissen, depressies, burn outs… In het radiofragment ging het over de bovengenoemde omgang met ‘weerstand’ in het leven of het juist daar niet mee om kunnen gaan.Noorwegen

Erken de weerstand of zoek het eens bewust op. Ga eens zitten op de grond en doe eens 10 minuten niets, neem een koude douche, wandel om je boodschappen te doen of probeer zaken buiten je comfort zone uit. Daar groeien en bloeien we van. 🙂 En van het altijd bewandelen van de weg met de minste weerstand worden we onbelastbare slaven van onszelf.

Volgende keer ga ik verder in op dit onderwerp. Het gaat dan over mijn ervaringen met mediteren (ik volg een opleiding Mindfullness Cognitive Based Therapy) en de weerstand die dat oproept. 🙂

 

 

Geplaatst in Tips.