Outdooravond

Foto 22-09-17 19 15 58

Afgelopen vrijdagavond mocht ik voor het Geuzenhonk, een buurtvereniging op Scheveningen, een outdooravond organiseren. Super leuk. Kids in de buitenlucht leren over survivalkills en de natuur is een van de mooiste dingen om te doen.

De kennis van de natuur en de beleving in de natuur is cruciaal in de ontwikkeling van een mens. Vele onderzoeken wijzen dit uit, klik hier voor een aantal arikelen van de Universiteit Wageningen. We wandelen al duizenden jaren rond in de natuur, we zijn afgestemd op het buitenleven. Alleen zullen we onszelf moeten heropvoeden om weer naar buiten te gaan en te leren wat de buitenlucht ons te bieden heeft. Ik weet zeker dat we als mens dan meer in onze kracht komen te staan.

Foto 22-09-17 20 23 02

De avond begon in het mooie Westduinpark met een stormbaan die in teams werd afgelegd. Vervolgens moesten er een paar opdrachten gedaan worden, zoals een kompas maken en een shelter bouwen. Na het actieve gedeelte was het tijd minder intensieve onderdelen: vuur maken, hutten bouwen en een spel met dierensporen en touwknopen.

De avond viel, de sterren dienden zich aan, de outdooravond liep op zijn einde… Iedereen ging enthousiast en voldaan naar huis. Op de terugweg naar huis, fietsend door de duinen, hoorde ik een bosuil. Mijn avond was compleet. 🙂

Wil je met een groep kids een gezellige, sportieve en educatieve middag beleven op gebied van survivalskills? Wil je meer leren over vuur maken, navigeren zonder kompas of een shelter bouwen?  Laat het mij weten. Stuur een mail naar ruurd@gezondaanzee.nl.