World Surfing Games

SURF-OFF-JAN_4162
Surf Off Nederlands Surfteam – Foto Jan Bijl

Tien jaar geleden had ik de aangename verassing dat ik het Nederlands Surfteam mocht begeleiden tijdens de Eurosurf in Frankrijk. Een unieke en spannende ervaring voor mij als relatief jonge bondscoach (27 jaar) van de Holland Surfing Association

Tien jaar later sta ik op het punt om naar Frankrijk af te reizen om het Nederlands Surfteam, onderdeel van het Surf Topsport Centrum,  te coachen tijdens de World Surfing Games. Het WK voor landenteams is een grootst event waarbij 45 landen strijden om de titel. Naast de Nederlandse top zullen er surfers uit de mondiale top meedoen waaronder Jeremy Flores en Bianca Buitendag. Een unieke kans voor ons team om zich te meten met de absolute top.

Ik kijk er naar uit om dit team te begeleiden. Afgelopen voorjaar hadden we een succesvolle Surf Off in Portugal. Daar is de basis gelegd. Alle surfers hebben hard gewerkt om nu te pieken aan de kust van Biarritz. Genieten en hard rippen zijn de keywords!

De World Surfing Games is live te volgen van 20 – 28 mei 2017, klik hier op de link.