Podcast tips

podcast-icon-28967

Sinds afgelopen zomer heb ik het podcasten ontdekt. Het was al een flink tijdje hip en happening. Een chille manier om kennis tot mij te nemen. Oortjes in en luisteren maar. Terwijl je naar werk fietst of boodschappen doet.

Hieronder een aantal favorieten die vooral betrekking hebben op gezondheid:

  • Eindbazen, Nederlands podcast van Michiel Vos en Wiggert Meerman. Super interessant, veel humor en mooie nieuwe inzichten op het gebied van timemanagement, meditatie, training etc
  • De project leven show, Nederlands podcast van biohacker Peter Joosten. Peter heeft vele gezondheidsexperimenten gedaan (30 dagen / experiment), iets wat ik zelf ook graag doe. Erg inspirerend wat zijn experimenten te weeg brengen in zijn leven en welke lessen hij hieruit trekt.
  • Joe Rogan Experience, Amerikaanse standup comedian die vele onderwerpen aansnijdt. Een van de meest bizarre podcast (klik hier) was die met Graham Hancock en Randall Carlson over het ontstaan van beschavingen, archeologie en kometen.
  • Foundmyfitness van Dr. Rhonda Patrick is een toffe podcast over vasten, voeding en koudetraining. Ze is een biochemicus en wetenschapsjournalist. En ze heeft o.a. een super grappige podcast met Wim Hof opgenomen.
  • Katysays, podcast van biomechanicus Katy Bowman die ik op het spoor kwam via mijn collega Linde Logtenberg. Linde heeft onlangs haar eigen bedrijfje opgezet ‘Natuur Gezond’. Erg interessant om het bewegen te integreren in je leven naast die 2 a 3 keer sporten in de sportschool…