Werken is hobby, hobby is werk

Northsea Watermen Workout

Foto: Marinus Joris (Op de foto ben ik aan het ‘werk’ tijdens de Northsea Watermen Challenge)

Een druilerige zomerdag, tijd voor reflectie. Deze zomer heeft al veel goeds gebracht. Al was het maar de vele surfmomenten in de Noordzee, de surflessen voor Surfles.nl en de water -en strandtrainingen voor Gezond aan Zee Outdoor. Werk? Nee joh, mijn hobby.

Voor het eerst sinds lange tijd een groot deel van de zomer echt thuis en dat bevalt mij wel. Als parttime gymleraar heb ik de luxe dat ik zes weken zomervakantie heb. Al geef ik nu meer surflessen en gaat mijn werk bij Gezond aan Zee gewoon door.

Het opzetten van een nieuwe tak (dit voorjaar), Gezond aan Zee Outdoor, is een stap in de goede richting van waar hobby werk wordt en andersom. Het opent nieuwe deuren, en creëert een tal van prachtige kansen.

Watermen Workout bij Natural High

Foto: Natural High (Fysieke test bij Natural High)

Ooit las ik het boek ‘Let my people go surfing’ van Yvon Chouinard, oprichter en eigenaar van Patagonia. In dit boek werd ik erg geïnspireerd door de filosofie van werken en hobby (passie voor sport, buitenleven etc) te verenigen. Dit pad ben ik nu aan het bewandelen. Scheveningen is dan zo’n inspirerende plek om te leven! Een plek waar hard werkende mensen (havenarbeiders, vissers, ondernemers etc.) wonen en werken bij de zee.

“A master in the art of living draws no sharp distinction between his work and his play; his labor and his leisure; his mind and his body; his education and his recreation. He hardly knows which is which. He simply pursues his vision of excellence through whatever he is doing, and leaves others to determine whether he is working or playing. To himself, he always appears to be doing both.” –  Yvon Chouinard

Northsea Watermen Challenge

Foto: Babs van Buuren (Northsea Watermen Challenge)