Koud hé!

columbia-wim-hofAfgelopen zomer heb ik samen met Yannick de Jager een workshop gevolgd bij Wim Hof (‘the icemen’). De workshop werd een bijzondere ervaring, gegeven door een bijzondere bevlogen man, Wim Hof. Er is dit jaar veel in de media te zien en te lezen over Wim Hof. In het voorjaar werd zijn methode ‘wetenschappelijk’ verklaard. Het blijkt dat het autonome zenuwstelsel en het immuunsysteem te beïnvloed is. Lees hier meer over.

Zelf heb ik tijdens de workshop ervaren hoe sensationeel en effectief ademhalingsoefeningen kunnen zijn. Het ijsbad aan het einde van de workshop was daardoor relatief makkelijk te doorstaan.

Afgelopen periode ben ik koud gaan afdouchen, en ben ik in korte broek en t-shirt naar mijn werk gaan fietsen (bij temperaturen tussen de 4 tot 10 graden) in combinatie met ademhalingsoefeningen. De kunst om te ontspannen in de kou, dat zorgde er bij mij voor dat ik het warm kreeg. Een uitdagend persoonlijk experiment waar ik in het nieuwe jaar zeker mee doorga.

Op dit moment kun je je inschrijven voor de actie ‘cool challenge‘. Een wetenschappelijk onderzoek van het AMC ziekenhuis. 30 dagen in januari koud afdouchen, te beginnen met de nieuwjaarsduik!